ویلایی در شهرک غرب تهران وجود دارد که یک خانواده ثروتمند برای خرید آن باید ماهانه ۱۰۰ میلیون تومان را به مدت ۲۰۰ سال پس‌انداز کنند.

حالا بانک آینده قصد دارد ۲۵۷ باب از املاک خود واقع در ۲۲ استان کشور را به شیوه مزایده بفروشد. فقط یک باب از این اموال، همان ویلای واقع در شهرک غرب است.

طبق نامه هیئت مدیره بانک آینده، این املاک جزو اموال مازاد بانک است که به شیوه نقد و اقساط به فروش گذاشته می‌شود. مشخص نیست عواید حاصل از این فروش برای چه اموری صرف خواهد شد.

بر اساس اطلاعات بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲، بدهی بانک آینده به بانک مرکزی ۲۴۰ هزار میلیاد تومان است. رقمی که اگر بنا بود بین همه ایرانی‌ها تقسیم شود، به هر خانواده ۱۰ میلیون تومان می‌رسید.

 

مجموع اموال مازاد بانک آینده که در این مزایده به فروش گذاشته می‌شود، ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

بانک‌های ناتراز و رفتار مالی آن‌های یکی از عوامل مهم رشد نقدینگی و ایجاد تورم‌های سنگین در اقتصاد ایران است، تورم‌هایی که روز به روز فشار معیشتی را بر خانواده‌ها بیشتر می‌کند.
01

کارشناس اقتصادی مجید قاسمی معتقد است که تسهیلات تکلیفی دولتی از جمله وام ساخت مسکن عامل اصلی شکل‌گیری تورم در اقتصاد است و اکر این تسهیلات حذف شود، تورم کاهش خواهد یافت.

اما یک کارشناس اقتصادی حسین دارابی می‌گوید که عمده تسهیلات بانک‌ها به شرکت‌ها و اشخاص همان بانک داده می‌شود و میزان تسهیلات تکلیفی در مقابل این وام‌ها هیچ است.

بر اساس قانون جدید بانک مرکزی، این نهاد از طریق ابزارهای نوین مالی می‌بایست، اختیار خلق پول بانک‌های خصوصی را متناسب با مسئولیت‌ آن‌ها در اقتصاد تعریف کرده و در صورت تخطی بانک‌ها از این قاعده به سرعت عملیات انحلال بانک در دستور کار قرار گیرد.

لینک کوتاه خبر:
https://anbouhsazaniran.com?p=126