علی احمدی، نماینده مجلس گفت: در کشور ما امکانات به حد کافی برای رفع مشکلات مسکن تمامی مردم وجود دارد اما، دستگاههای مربوطه به جای عمل کردن به وظایف خود و واگذاری زمین به مردم، در جهت کسب درآمد بیشتر بنگاهداری میکنند که این امر حاصل وجود مدیریت ناکارآمد است که تمامی کمبودها زیرسایه این مدیریت اتفاق میافتد.
پس از اظهارات رئیس مجلس مبنی بر احتکار زمین توسط دولت و سازمان ملی زمین و مسکن وابسته به وزارت راه و شهرسازی پرده از ارقام نجومی زمینهای دولتی در محدوده و حریم شهرها معادل ۱میلیون و ۸۰۰هزار هکتار یعنی احتکاری به بزرگی ۱۷۶ پاریس یا ۹/۲۹ برابر تهران، برداشته شد. سازمان ملی زمین ومسکن در واکنش به این اظهارات در جوابیهای نوشت که از کل زمینهای تحت تملک فقط ۵۰هزار هکتار قابلیت ساخت و ساز داشتند که در اختیار طرحهای ساخت مسکن قرار گرفته است. در حالی که در همین جوابیه به این نکته اشاره شده است که ۱۳۶هزار هکتار زمین داخل محدوده شهری و ۸/۱میلیون هکتار زمین در حریمشهرها در تملک این سازمان است. چرا در مقابل واگذاری اراضی داخل محدوده نیز مقاومت وجود دارد؟
در همین باره علی احمدی، نماینده مجلس با اشاره به لزوم واگذاری زمینهای تملک شده توسط دستگاههای مختلف به مردم، از بنگاهداری سازمانهای مختلف به ویژه راه و شهرسازی گفت.
بنگاهداری دستگاههای اجرایی به جای ارائه خدمات
علی احمدی، با اشاره به اینکه زمین تاثیر بسزایی در قیمت تمام شده مسکن دارد گفت: وزارت راه و شهرسازی در کل کشور زمینهای بلا استفاده بسیاری دارد و اگر سیستمهای اداری و دستگاههای اجرایی بخواهند در امر مسکن کمک کنند امکانات خوبی را میتوانند ارائه دهند ولی متاسفانه دستگاههای اجرایی ما از سسیتم بانکی تا سازمان ملی زمین و مسکن و وزارت راه و شهرسازی حتی مراکز علمی به جای آن که به وظیفه اصلی خود یعنی ارائه خدمات عمل کنند برای درآمد بیشتر، بنگاهداری میکنند. در شهرستانها مراکز علمی مختلف، ۵۰ تا ۸۰هزار هکتار زمین مازاد دارند در حالی که با نهایتاٌ ۱۵هکتار میتوانند در جهت پیشبرد اهداف خود گام بردارند.
احتکار و زمینخواری زیر سایه مدیریت ناکارآمد
احمدی گفت: تمامی احتکارها و زمینخواریها زیر سایه مدیریت نادرست رقم میخورد چرا که در کشور ما برای تمامی مردم امکانات به حد کافی هست اما توزیع عادلانه نیست. مجلس باید با همکاری سران سه قوه در رابطه با مدیریتهای نادرست و توزیع ناعادلانه تصمیماتی بگیرد یا حتی قوانینی تصویب کند زیرا مسئله احتکار مسکن باید ریشهای برطرف شود و باید یک برنامه تهیه شود که بنا بر نیاز واقعی هر سازمان زمین به آنها تعلق گیرد نه بیشتر از آنچه که برای پیشبرد اهداف نیاز دارند، و این امر نیازمند مدیرت کارآمد است که متاسفانه تا به امروز در کشور ما وجود نداشته است.
احمدی ضمن تاکید به واگذاری هرچه سریعتر زمینهای تملک شده به مردم گفت: مجلس ودولت در رابطه با تسریع روند واگذاری زمین به مردم درحال تدوین آیین نامهها هستند که به زودی اعلام و عملیاتی خواهند شد.
منبع : مسکن نیوز