رشد سرسام‌آور اجاره‌بها در سال‌های اخیر، سبک زندگی بسیاری از مستاجران را دستخوش تغییرات عجیب و تلخی کرده است. در حالی که خرید خانه برای بسیاری از اقشار ایرانی تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده، حالا مستاجران نیز به گزینه‌هایی فکر می‌کنند که پیش از این حتی قابل تصور نبود.

برخی از مالکان، حالا یک اتاق از خانه‌هایشان را اجاره می‌دهند. نکته عجیب‌تر آنکه عده‌ای حاضر به پذیرش زندگی در همین اتاق‌ها شده‌اند.

از اجاره اتاق‌ های ۹ متری،‌ تا اجاره کانکس‌ها

در یکی از محله‌های تهران، شخصی اقدام به عرضه یک اتاق ۹ متری اجاره‌ای کرده است که نه تنها برای خانواده‌ها، بلکه برای افراد مجرد نیز نامناسب به نظر می‌رسد. با این حال، نکته دردناک‌تر آن است که برخی از افراد حتی به اجاره دادن کانکس‌ها روی آورده‌اند. این کانکس‌ها به عنوان راهی برای تامین سرپناه موقت به ویژه برای دانشجویان و کارگران معرفی شده‌اند و از سمت دیگر برای صاحبان این کانکس‌ها هم درآمدزاست.

اگرچه این خانه‌ها معمولا به افراد مجرد اجاره داده می‌شوند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که در برخی از موارد، حتی زوج‌های جوان نیز مجبور به اجاره چنین فضاهایی هستند.

در برخی از موارد، مالکان با دریافت مبلغ بیشتر، این خانه‌ها را به زوج‌ها اجاره می‌دهند. در موارد دیگر، افراد می‌توانند پس از صحبت با صاحب خانه، دو نفره این خانه‌ها را اجاره کنند.

اجاره یک اتاق از خانه و زندگی مستقل برای مستاجران

همچنین در برخی از موارد، صاحب‌خانه‌ها، اتاق‌های خانه‌های خود را اجاره داده‌اند، اتاق‌های ۱۶ متری، ۱۱ متری و حتی ۹ متری با مبالغ مختلفی، به اجاره گذاشته شده‌اند. بررسی‌های تجارت‌نیوز از این آگهی‌ها نشان می‌دهد که تفاوت اصلی اجاره این خانه‌ها با آگهی‌های هم‌خانه در این است که با اجاره این اتاق‌ها، زندگی مستاجر از صاحب‌خانه جداست.

یکی از صاحب‌خانه‌ها در این باره توضیح می‌دهد که اتاق اجاره‌ای، به بیرون از خانه راه دارد و تنها سرویس بهداشتی در حیاط خانه مشترک است. بنابراین مستاجر در فضای کاملا مستقل از صاحب‌خانه زندگی کند، اما با این حال هنوز هم در معرض مشکلاتی نظیر فضای محدود و نبود حریم خصوصی کامل قرار دارد.

تمامی این موارد در حالی است که جامعه ایرانی از دیرباز، به زندگی در این اتاقک‌ها عادت نداشته و در سال‌های اخیر ساخت و ساز این خانه‌های کوچک گسترش پیدا کرده است. آیا زندگی در این فضا، نشان از افول مقام انسانیت ندارد؟

لینک کوتاه خبر:
https://anbouhsazaniran.com?p=161